Slujire Arhierească în Parohia Sânmiclăuş din protopopiatul Blaj

26 Septembrie 2014

Duminică 28 septembrie când îl pomenim pe sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul şi pe Sfântul Proroc Baruh, Biserica Ortodoxă se va afla în a 18-a Duminică după Rusalii.

În această Duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va sluji Sfânta Liturghie şi va rostii cuvântul de învăţătură în parohia Sânmiclăuş din Protopopiatul Blaj.

Mai multe detalii despre slujirea Arhipăstorului nostru de duminică, aflăm de la Pr. Paroh Luca Sorin:

Localitatea Sânmiclăuş se află pe râul Târnava Mică, aparţinând administrativ comunei Şona.

Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântul Nicolae a fost construită între anii 1912-1914. În ultimii ani s-au efectuat lucrări capitale, respectiv împodobirea Bisericii cu pictură nouă în tehnica frescă, confecţionmare de mobilier nou, schimbarea pardoselii, dotarea Bisericii cu obicete de cult noi, iar la exterior schimbarea acoperişului, consolidarea fundaţiei şi înlocuirea uşilor şi ferestrelor.

La împlinirea a 100 de ani de la zidirea bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei ne face bucuria de a binecuvânta ostenelile noastre, târnosind sfântul locaş şi slujind Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi credincioşi.

Programul zilei de duminică începe cu Sfinţirea Apei la 8.30, primirea Ierarhului la ora 9.00 şi slujba sfinţirii bisericii, iar la ora 10.00 Sfânta Liturghie Arhierească.

Invităm pe această cale credincioşii să participe alături de noi la binecuântarea jertfei noastre pentru ca bucuria să fie deplină.

Share