Târnosirea Bisericii ortodoxe din localitatea Sânmiclăuș, Protopopiatul Blaj

29 Septembrie 2014

Ziua de duminică, 28 septembrie 2014, a fost un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei ortodoxe Sânmiclăuș, cu prilejul târnosirii locaşului de cult de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Cuvântul Arhipăstorului nostru, rostit cu această ocazie, a fost asemenea unui răsfăț duhovnicesc, punând în sufletele celor prezenți fiorul sfânt al dumnezeirii. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a subliniat importanţa momentului şi ecoul lui în eternitate, precum şi faptul că prin slujba târnosirii locașului de cult, Dumnezeu a revărsat Harul Său asemenea unui potop de ape multe, care i-a cuprins pe toți.

Biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae a fost construită între anii 1912 -1914. În perioada 2007 - 2014 a beneficiat de ample lucrări, ce au constat în: tencuieli interioare și exterioare, renovarea exteriorului, montarea de geamuri și uşi termopan, refacerea acoperișului, lucrări de subzidire, şapă interioară, înnoirea mobilierului şi achiziționarea de obiecte de cult noi. La toate acestea se adaugă pictarea bisericii, realizată de pictorul bisericesc Ioan Mirică din Mediaș. Lucrările de pictură au fost inițiate de fostul paroh, părintele Olimpiu Burlea, actualmente paroh la parohia Țopa (Protopopiatul Sighișoara) și finalizate de către părintele Sorin Luca în 2014, la 7 ani de la începerea lor.

Pentru râvna, hărnicia și dragostea pe care le-au demonstrat prin aceste realizări, cei doi preoți au fost hirotesiți iconomi, iar susţinătorii lucrărilor de la biserică au fost recompensaţi de către Înaltpreasfinţia Sa cu distincţii şi gramate. Credincioșii parohiei, atât barbați, cât și femei, au putut să se închine în sfântul altar, moment ce a prilejuit o bucurie nespus de mare celor prezenți.

Share