Închiderea festivă a Şcolii de vară la Centrul cultural-catehetic „Sfântul Nicolae” din Miceşti, Jud. Alba

În data de 21 septembrie 2014, a avut loc, în cadrul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Nicolae” din Miceşti, Jud. Alba, încheierea festivă a Şcolii de vară. Centrul respectiv, aflat sub coordonarea Părinţilor Ovidiu Popescu şi Ioan Şopterean, a desfăşurat pe parcursul vacanţei de vară, respectiv, în perioada 1 august-21 septembrie, o serie de activităţi cu tinerii din parohie. Printre acestea amintim: atelier de pictură de icoane pe sticlă, în manieră tradiţională, excursii în aer liber în împrejurimile localităţii şi un picnic, vizitarea importantelor obiective turistice din Minicipiul Sibiu şi pelerinaj la mănăstiri.

Scopul principal al acestor activităţi întreprinse pe parcursul Şcolii de vară a avut în prim plan apropierea tinerilor de Sfânta Biserică, prin aplecarea asupra izvoadelor erminiei tradiţionale iconografice, şi, implicit, recreearea şi peterecerea timpului liber într-un mod util şi organizat. Seara a debutat cu Slujba Vecerniei, la finalul căreia a avut loc vizionarea unui material în power-point cu fotografii din excursie şi pelerinaj, apoi premierea tuturor copiilor şi tinerilor participanţi, urmate de vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă şi agapa.

Felicităm pe Părinţii coordonatori pentru strădania depusă în continuarea acestei frumoase acţiuni catehetice intrate deja în tradiţie, şi le dorim mult succes în demararea alor frumoase activităţi prin care să răspândească lumina Evangheliei lui Hristos în sufletele tinerilor noştri.

Share