ÎNTÂLNIREA TINERILOR LICEENI DIN ALBA IULIA

Astăzi, 21.03.2015, începând cu orele 11:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a avut loc Întâlnirea tinerilor liceeni din Alba Iulia, eveniment ce s-a desfăşurat în incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din oraș.

Sub genericul „Cine sunt eu/cine eşti tu?”, s-au desfășurat o serie de activități educative care au reunit peste 200 de elevi din 8 licee şi 3 şcoli generale. Evenimentul a debutat cu o scurtă prelegere despre viața spirituală a tinerilor exemplificată prin trei povestiri cu caracter simbolic, susținute de către domnișoara Mirona Ioana Tatu, regizor de film și lector la Facultatea de Litere și Arte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. După acest moment, tinerii au participat la ateliere de lucru coordonate de socio-animatorii voluntari. La finalul evenimentului, elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, sub îndrumarea doamnei profesor Emilia Mogoşan, au pus în scenă piesa de teatru „Hoţul de mărgăritare” scrisă de regretatul Mitropolit Bartolomeu-Valeriu Anania.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia în colaborare cu Inspectoratul Școlar Alba și Protopopiatul Ortodox Alba Iulia. În organizarea evenimentului s-au implicat profesorii de Religie din municipiu și socio-animatorii educativi din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Alba Iulia.

Din partea instituțiilor implicate în derularea proiectului au participat: Pr. Nicolae Bolea - Inspector Școlar de Religie și Pr. Păunel Juchi – Inspector pentru Misiune și Tineret în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Prof. Mihaela Jurcan, Prof. Oliviu Botoi

Share