Întâlnire a grupului de iniţiativă al Protopopiatului Ortodox Blaj

28 Ianuarie 2016

Miercuri, 27 ianuarie a.c, la sediul Protopopiatului Ortodox din Blaj a avut loc întâlnirea membrilor grupului de iniţiativă al Protopopiatului Ortodox din Blaj. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a se prezenta raportul de activitate al grupului de iniţiativă pe anul 2016, precum şi pentru a se stabili planul de activităţi pe anul 2016.

Pentru anul 2016 se doreşte o intensificare a activităţilor cu tinerii, întrucât Sfântul Sinod al B.O.R. a declarat anul 2016 ca ,,Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”.

Grupul de iniţiativă al Protopopiatului Ortodox Blaj a fost constituit ca o iniţiativă de lucru cu tinerii a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, sub coordonarea Sectorului de Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Grupul de iniţiativă este constituit din 15 membrii din care fac parte preoţi, profesori şi tineri şi a luat fiinţă în anul 2014.

Dorim ca prin intermediul activităţilor concepute şi demarate prin implicarea Grupului de iniţiativă al Protopopiatului Blaj să întrergim misiunea noastră preoţească de a ne face celor mai mici dintre noi ocrotitori, însoţitori prin timpul petrecut împreună şi mijlocitori prin rugăciune la milostivul Dumnezeu, după îndemnul Domnului Iisus Hristos: ,, Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu”Mc.10,14.

Protopop,

Pr. Ovidiu Pop

Share