Conferințe preoțești de primăvară la Aiud și Blaj

În Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia continuă conferinţele pastoral-misionare de primăvară.

Conform Statului de Organizare şi Funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, la nivelul întregii Patriarhii, în fiecare an se organizează două Conferinţe Preoţeşti semestriale, în cadrul cărora sunt tratate teme propuse de Cancelaria Sfântul Sinod dar şi teme legate de eficientizarea misiunii pastoral - misionare şi progresul duhovnicesc al preoţilor şi credincioşilor.

Conferinţele preoţeşti din primăvara acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă: Educația religioasă a tineretului – temelia propășirii spirituale a neamului nostru.

Astăzi, 19 mai, se desfăşoară conferinţe de primăvară în protopopiatele Aiud și Blaj. La conferința preoțească de la Aiud vor susține referate Părintele Marcu Cornel din Parohia Ocna Mureș I, Părintele Emanuel Ciufudean din Parohia Stremț I și Părintele Ioan Ghibescu din Parohia Rădești.

La Blaj, în cadrul conferinței preoțești vor susține referate Părintele Daniel Ciredea din Parohia Crăciunelul de Sus, Părintele Traian Ghiurfălean din Parohia Șona și Părintele Mihai Suci din Parohia Obreja.

Conferinţele se desfăşoară în cele zece protopopiate ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia şi la ele participând preoţi din parohiile protopopiatelor, alături de reprezentanţi ai aşezămintelor monahale.

Share