Conferință preoțească de toamnă în protopopiatele Sighișoara și Târnăveni

Miercuri, 11 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatele Sighișoara și Târnăveni, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă.

Miercuri, 11 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul clericilor din protopopiatele Sighișoara și Târnăveni, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Începând cu ora 09.30, în locașul de cult cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din municipiul Sighișoara, a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, după care a avut loc derularea lucrărilor în interiorul bisericii. La Altarul acestui locaș de închinare, edificat între anii 1779-1787, slujește părintele protopop Ovidiu Dan, preot al parohiei Sighișoara III.

Întrunirea s-a desfășurat sub genericul „Dimensiunile esențiale ale misiunii preoțești”, evenimentul încadrându-se astfel în tematica Anului omagial al pastorației părinților și copiilor. În prima parte a conferinței, părinții protopopi Ovidiu Dan și Sergiu Dumitru au adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Arhipăstorul nostru a prezidat lucrările sesiunii. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Silviu Popescu, preot al parohiei Zagăr, protopopiatul Sighișoara. La final, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a oferit clericilor prezenți îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

Share