Slujire arhierească la Catedrala Reîntregirii

18 Octombrie 2020

În Duminica a XX-a după Pogorârea Sfântului Duh, zi în care este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă învierea fiului văduvei din Nain, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din orașul Marii Uniri.

În Duminica a XX-a după Pogorârea Sfântului Duh, zi în care este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă învierea fiului văduvei din Nain, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din orașul Marii Uniri. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși. De asemenea, după Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Cununiei pentru tinerii Teofil și Cristina Slevaș.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru, adresându-se celor prezenți, a spus: „Adevăratul creștin este optimist, pentru că știe că nu viața aceasta fizică, viața biologică, este cel mai înalt bun, ci viața veșnică, viața în Dumnezeu, iar pe aceea nu o vom pierde decât dacă în mod deliberat, în mod voit, Îi întoarcem spatele lui Dumnezeu. Înviind din morți, Hristos S-a făcut pârga sau începutul celor adormiți. Înălțându-Se la ceruri, El S-a făcut Înaintemergătorul nostru spre casa Tatălui din cer. Nu ne îndoim de aceasta, pentru că Însuși Mântuitorul nostru ne-a încredințat cu cuvinte mai tari decât moartea, spunându-ne tuturor: «În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Eu merg să vă pregătesc loc»”.

Share