Târnosirea bisericii din parohia Sighișoara VI

În Duminica a XXI-a după Pogorârea Sfântului Duh, zi în care este rânduit să fie citită pericopa evanghelică în care ne este pusă înainte pilda semănătorului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Sighișoara VI.

În Duminica a XXI-a după Pogorârea Sfântului Duh, zi în care este rânduit să fie citită pericopa evanghelică în care ne este pusă înainte pilda semănătorului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Sighișoara VI. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramurile „Învierea Domnului” și „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” din municipiu, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Pretindem că suntem creștini, dar nu este întru totul adevărat atâta vreme cât noi nu ne-am schimbat desăvârșit, atâta vreme cât Hristos nu locuiește în inima noastră. Putem să avem tone de religie, dar nici un gram de mântuire, dacă Hristos nu este urmat, dacă inima noastră nu devine o cămară de recepție pentru El. Pe măsură ce înaintăm în timp, asistăm cu durere la o pervertire în masă, căci Hristos nu este urmat, iar omenirea aleargă cu obrăznicie spre pieire veșnică. Omenirea se răzvrătește împotriva Evangheliei mântuirii. Datori suntem să facem inima noastră un tron pentru sălășluirea Mirelui ceresc în ea. Atunci viața noastră se va umple de pace, de farmec ceresc, de bucurie senină”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Antonel Crăciun, preot al parohiei Sighișoara VI începând cu anul 1998, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, ca urmare a râvnei apostolice de care a dat dovadă în activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească. Totodată, ostenitorii și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire. De asemenea, în semn de aleasă prețuire, domnul Ovidiu Mălăncrăvean, primar al municipiului Sighișoara în perioada iunie 2016-septembrie 2020, i-a conferit Părintelui Arhiepiscop Irineu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului.

Parohia Sighișoara VI a fost înființată în anul 1998 și este situată în sud-estul municipiului Sighișoara. În primăvara anului 2001, a fost așezată piatra de temelie a noii biserici parohiale, lucrările de edificare derulându-se până în anul 2006. Din punct de vedere ornamental, arhitectura locașului de închinare se încadrează în stilul bisericilor tradiționale cu o singură cupolă, cu pridvorul deschis. Între anii 2007-2014, biserica a fost împodobită în haina picturii, lucrarea fiind realizată de către pictorul Tudorel Ciuhureanu din București. 

Share