Beneficiarii Serviciului Social „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Blaj și-au cinstit ocrotitoarea

Pe data de 14 octombrie, în fiecare an, Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Blaj își sărbătorește ocrotitoarea. Anul acesta, conducerea Serviciului a dorit să împletească fericirea cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva cu bucuria aniversării persoanelor beneficiare ale acestor servicii sociale născute în luna octombrie.

Activitatea desfășurată vineri, 13 octombrie 2023, s-a conturat în jurul exemplului de viață al Sfintei Cuvioase, model de viețuire echilibrată și virtuoasă. Doamna Veronica Pop, asistent social și coordonatorul Serviciului Social, a prezentat pe scurt evenimentele importante de la înființarea serviciului și a transmis un mesaj de felicitare sărbătoriților și personalului angajat.

Părintele protopop Ovidiu Pop a rostit un cuvânt duhovnicesc, în care a reliefat virtuțile Cuvioasei Parascheva, realizând o analogie între provocările pe care Sfânta Cuvioasă le-a înfruntat în timpul viețuirii sale și provocările pe care le întâmpinăm cu toții, astăzi. În acest fel, părintele protopop a subliniat faptul că, prin jertfă, sacrificiu și multă rugăciune, putem depăși toate dificultățile inerente vieții cotidiene. De asemenea, sfinția sa a felicitat întreg personalul Serviciului Social pentru eforturile susținute de a furniza servicii de cea mai bună calitate și de a arăta milă și compasiune creștină celor încercați de boală, urându-le spor în tot lucrul bun și plăcut lui Dumnezeu. La final, cei prezenți s-au bucurat de tortul aniversar și s-au îndestulat cu preparate alese, pregătite special de doamna bucătar.

Beneficiarilor ocrotiți în cadrul Serviciului Social „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Blaj li se oferă zilnic masă caldă, servicii menajere și gospodărești, servicii social-comunitare, consiliere socială și informare. Acest serviciu social a fost înfințat în anul 2007, are o capacitate de 10 de locuri și funcționează în baza parteneriatului dintre Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba, prin Consiliul Județean și prin susținerea sponsorilor și colabratorilor locali și județeni. Activitatea desfășurată în această zi a fost concepută ca o rază de lumină și speranță în pragul amurgului de toamnă.

Share