Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, municipiul Târgu Mureș, și-a serbat hramul

Duminică, 15 august a.c., când întreaga suflare creștin-ortodoxă cinstește mutarea Maicii Domnului de-a dreapta Iubitului Său Fiu, Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, municipiul Târgu Mureș, a îmbrăcat straie festive, cu prilejul hramului.

Clopotele de sărbătoare au început să bată încă din seara zilei de 14 august a.c., odată cu oficierea slujbei Prohodului Maicii Domnului și procesiunea cu Sfântul Epitaf al Maicii Domnului. Momentele de înaltă încărcătură duhovnicească au fost întregite în ziua Praznicului, când, imediat după Sfânta Liturghie, cunoscuta interpretă de muzică populară Ionela Moruțan a susținut un emoționant recital de cântece religioase închinate Maicii Sfinte.

De asemenea, toți credincioșii au fost serviți cu câte o felie de cozonac, iar femeile au primit în dar câte o floare, ca semn al aprecierii față de lucrarea pe care o fac spre slava lui Dumnezeu și în cinstea Maicii Domnului, dând naștere de prunci și îngrijindu-și întreaga familie în duhul rugăciunii și al valorilor creștine. Ziua de mare importanță pentru comunitate s-a încheiat, la ceas de seară, cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți. Este important de menționat faptul că un număr mare de enoriași au răspuns îndemnului preoților slujitori – derulat sub genericul „Purtăm IE cu mândrIE de Sântă MărIE” – ca în această zi să îmbrace cea mai frumoasă haină a noastră, a neamului românesc – ia / costumul popular.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, municipiul Târgu-Mureș, deservește enoriașii parohiilor Târgu-Mureș IV, păstorită de părintele Vasile Ilieș, și Târgu-Mureș XI, păstorită de părintele Silviu Jimborean.

 

Pr. Silviu Jimborean

Share