Campania caritabilă „Faptele Credinței”, organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - filiala Târgu-Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia - filiala Târgu-Mureș a organizat în perioada Postului Crăciunului campania caritabilă intitulată „Faptele Credinței”.

Cu sprijinul deosebit al părinților protopopi și prin implicarea preoților din parohiile județului Mureș, au fost distribuite daruri pentru 1500 de copii din spitale, din așezămintele sociale și din comunitățile rurale, proveniți din familii defavorizate. Totodată au fost oferite pachete alimentare și  materiale igienico-sanitare pentru 1500 de  vârstnici din mediu rural, cu venituri minime și cu probleme de sănătate, vârstnici neputincioși și cu posibilități reduse, iar pentru persoanele nevoiașe din parohii a fost distribuită îmbrăcăminte, încălțăminte și medicamente.

Campania a fost demarată în 10 decembrie și s-a încheiat 12 zile mai târziu, pe data de 22, interval în care ni s-au  alăturat acestei inițiative mai mulți  furnizori, sponsori, elevi, studenți și voluntari. Implicarea în această acțiune filantropică a avut ca scop ajutorarea personală și directă, făcută cu prețuire pentru aproapele cel sărman, singur și părăsit.

Pe această cale, mulțumim tuturor celor care, prin implicarea lor, au făcut ca și pe chipul unor vârstnici și copii să curgă lacrimi de bucurie, de nădejde și de dragoste, precum și celor care au făcut tot posibilul ca această inițiativă să își atingă scopul. Prin toate aceste acțiuni, Biserica oferă o mărturie concretă sub chipul „samarineanului milostiv” și aduce prin lumina faptelor bune o fărâmă de strălucire, precum steaua din Betleemul de odinioară, în întunericul acestui veac.

 

Pr. Mihai Dumitrescu

Inspector Social

 

Share