De Praznicul Întâmpinării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie în municipiul Sighișoara

Marți, 2 februarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a capelei „Sfântul și Dreptul Simeon” din incinta Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din municipiul Sighișoara, după care a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În ziua Praznicului Întâmpinării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Sighișoara. Începând cu ora 9.30, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor restrâns de clerici, a oficiat slujba de binecuvântare a capelei „Sfântul și Dreptul Simeon” din incinta Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din municipiul Sighișoara, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. Director al acestui așezământ social este părintele Florin Avram.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul nostru a spus: „Dreptul Simeon L-a întâmpinat pe Hristos. Și noi putem să facem aceasta! Dreptul Simeon L-a luat pe Hristos în brațele sale. Și noi putem să facem aceasta! Într-adevăr, noi Îl întâlnim pe Domnul în rugăciunea de fiecare zi, Îl întâlnim la fiecare Sfântă Liturghie, Îl întâlnim în fața fiecărei persoane aflată în necazuri și nevoi. De asemenea, noi Îl ținem pe Domnul în mințile noastre când citim prețioasele Sale cuvinte din Evanghelie; Îl ținem în inimile noastre când primim Preacuratul Trup și Scumpul Sânge al Său în Dumnezeiasca Euharistie. Când aceasta se întâmplă, fiecare dintre noi poate să spună ca Dreptul Simeon: «Doamne, acum am văzut totul. Acum pot să trăiesc și să mor în pace, pentru că L-am văzut pe Hristos, Lumina mea, Bucuria mea și Mântuitorul meu»”.

Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice din municipiul Sighișoara a fost înființat în anul 1968, având o activitate neîntreruptă timp de peste 53 de ani. În cadrul acestui așezământ sunt oferite servicii sociale și medicale, precum și servicii de găzduire și de recuperare. În prezent, aici se află sub ocrotire 43 de beneficiari (asistați, vârstnici și bolnavi), persoane care, începând din această zi, vor avea parte în mod regulat și de servicii religioase. Amenajată în cadrul Centrului de îngrijire și asistență, noua capelă se va afla sub ocrotirea Sfântului și Dreptului Simeon, prăznuit de către Biserica noastră în data de 3 februarie.

Share