Elevii din Cergău Mare i-au vizitat pe vârstnicii de la așezămintele din Blaj

Elevii Școlii Gimnaziale „Aron Cotruș” din localitatea Cergău Mare, îndrumați de prof. Claudia Maria Rașcovici (directorul instituției), Melania Nicoară (cadru didactic pentru disciplina Religie) și Anca Cristina Ivașcu (educatoare), împreună cu toate cadrele didactice și părinții elevilor, au participat la activități de voluntariat și caritate, oferind bucurie persoanelor cu dizabilități de la Centrul Social „Sfânta Parascheva” din Blaj și persoanelor vârstnice de la Căminul pentru persoane vârstnice din municipiu. Cadrele didactice și copiii au pregătit pungi cu dulciuri și fructe și le-au împărțit fiecărui vârstnic, marți, 28 noiembrie 2023, bucurând astfel chipurile brăzdate de suferință ale acestor persoane.

La Centrul Social „Sfânta Parascheva” din Blaj, părintele protopop Ovidiu Pop, împreună cu doamna Veronica Pop, i-au întâmpinat pe copii cu multă bucurie și căldură, cu un cuvânt de folos despre puterea rugăciunii și a faptelor bune. În continuare, tinerii au interpretat un buchet de colinde și cântece patriotice, pentru a trăi împreună bucuria de a fi român și bun creștin în preajma sărbătorilor de iarnă. Totodată, și la Căminul pentru persoane vârstnice din Blaj au răsunat glasurile curate ale elevilor din clasele V-VIII, prin desfășurarea programul artistic de colinde și cântece patriotice. Aici elevii au fost întâmpinați de doamna director Maria Borșoi, care le-a adresat elevilor un cuvânt de mulțumire.

Școala noastră a urmărit prin derularea acestor activități să ofere „daruri mici, din suflet mare” și să ajungă astfel la inimile celor aflați în suferință, dar și la inima tuturor celor care au fost implicați în aceste activități, deoarece „Mai fericit este a da, decât a lua” (Fapte 20, 35). Totodată, pentru că activitatea noastră s-a derulat în ziua în care l-am comemorat pe părintele Arsenie Boca la 34 de ani de la mutarea la Domnul, merită să ne amintim cuvintele sale referitoare la milostenie: „Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești”.

Prof. Claudia Raşcovici
Prof. Melania Nicoară

Share