Eveniment cultural-religios în parohia Țigmandru, protopopiatul Sighișoara

Duminică, 19 decembrie 2021, credincioșii din parohia Țigmandru, protopopiatul Sighișoara, au participat la Taina Sfântului Maslu și la un concert de colinde, susținut în biserica parohială.

Duminica dinaintea Naşterii Domnului a fost o zi de mare bucurie pentru întreaga suflare ortodoxă din parohia Țigmandru, protopopiatul Sighișoara. Înalta trăire duhovnicească a fost susținută de Taina Sfântului Maslu de obște, oficiată de un ales sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat PC părinte protopop Ovidiu Dan, slujbă la care enoriașii au participat în număr mare pentru a se ruga lui Dumnezeu cu multă râvnă pentru tămăduirea trupurilor de slăbiciuni și curățirea sufletelor de păcate.

Atmosfera festivă a culminat cu un minunat concert de colinde închinate praznicului Nașterii Domnului. Astfel, ne-au adus vestea sosirii în lume a Fiului lui Dumnezeu grupul de colindători al Parohiei Ortodoxe Șieuț, Protopopiatul Bistrița, coordonați de către părintele Ștefan Pralea, și grupul de colindători al Parohiei Țigmandru, avându-l ca dirijor pe domnul profesor Ambrozie Munteanu. Un colind frumos, specific acestei parohii, intitulat ,,Sculați Plugari, structurat pe 26 de strofe, a fost cântat de către grupul de colindători al parohiei noastre, înființat anul acesta, la inițiativa mai multor credincioși.

Acest eveniment a avut ca scop dinamizarea vieții spirituale a credincioșilor din parohie, păstrarea, cultivarea și promovarea tradițiilor, precum și a obiceiurilor locale legate de marea sărbătoare a Crăciunului.

 

Pr. paroh Gheorghe Mihăilă

Share