Grupul de colindători de la Școala Gimnazială din Șona a desfășurat mai multe activități dedicate Nașterii Domnului în luna decembrie

În săptămânile premergătoare slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Șona au dus vestea cea bună a venirii în lume a Mântuitorului Iisus Hristos în cadrul mai multor evenimente și la mai multe gazde din localitate sau împrejurimi. În acest fel, grupul de tineri continuă tradiția începută de câțiva ani, activitățile desfășurându-se în cadrul parteneriatului încheiat între Biserică și Școală. Astfel, însoțit de părintele paroh Dorel Nergheș și prof. Simona Matei, în data de 10 decembrie 2023, grupul de colindători a prezentat un scurt recital de colinde la concertul „Bună sara lui Crăciun” organizat la biserica parohială „Sfânta Treime” din Sâncel. Marți, în data de 19 decembrie a.c., tinerii colindători au fost primiți cu multă bucurie de angajații unei societăți comerciale și de personalul Primăriei comunei Șona, unde au interpretat un buchet de colinde tradiționale și cântece de Crăciun.

În ultima zi de școală din acest an calendaristic, vineri, 22 decembrie, numeroșii colindători au fost invitați să susțină un scurt moment artistic la finalul serbării de Crăciun intitulate „Ziua bună, gazdă-aleasă”. Acest program a fost pregătit de elevii ciclului primar, coordonați de doamnele învățătoare, și s-a bucurat de prezența părinților, a bunicilor și a altor invitați. La acest moment de suflet, micii școlari au pus în scenă vizita magilor la ieslea din Betleem, au interpretat cântece de Crăciun și au recitat poezii. La final, grupul de colindători, format din elevii claselor a IV-a – a VIII-a, a cântat colinde tradiționale, spre bucuria tuturor celor prezenți. Pentru că duc mai departe tradiția colindului, elevii au fost răsplătiți cu daruri și cu aplauze îndelungi. Evenimentele din acest an dedicate Nașterii Domnului vor culmina cu recitalul de colinde prezentat marți, 26 decembrie, de sărbătoarea Soborului Maicii Domnului, la biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din Șona.

Share