Hramul capelei „Sfântul și Dreptul Simeon” din incinta Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din Sighișoara

Sărbătoarea Sfântului și Dreptului Simeon și a Sfintei Proorocițe Ana a fost o zi cu o încărcătură duhovnicească deosebită pentru membrii Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din municipiul Sighișoara. Sâmbătă, 3 februarie 2024, beneficiarii ocrotiți aici s-au reunit în rugăciune, cu ocazia prăznuirii hramului capelei „Sfântul și Dreptul Simeon” din incinta așezământului social. Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat cu părintele Ovidiu Dan, protopop al protoieriei Sighișoara. În cadrul slujbei, vârstnicii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului, ca arvună pentru viața veșnică.

Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități din municipiul Sighișoara a fost înființat în anul 1968, având o activitate neîntreruptă timp de peste 53 de ani. În cadrul acestui așezământ sunt oferite servicii sociale și medicale, precum și servicii de găzduire și de recuperare. În prezent, aici se află sub ocrotire 43 de persoane care, începând cu anul 2021, sub purtarea de grijă a părintelui Florin Avram, au parte în mod regulat și de servicii religioase. Amenajată în cadrul Centrului de îngrijire și asistență, capela se află sub ocrotirea Sfântului și Dreptului Simeon, prăznuit de către Biserica noastră în data de 3 februarie. Misiunea desfășurată aici este una deosebită, întrucât implică aspectul de jertfă, de răbdare și empatie față de aproapele aflat în nevoi. Pe lângă pansarea rănilor trupești, ne îngrijim și de tămăduirea bolilor sufletești, prin participarea la sfintele slujbe, săvârșite peste săptămână, în Duminici și în sărbători.

Share