Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba înmormântării pentru părintele Augustin Horvat

În data de 24 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire părinte Augustin Horvat. Preot misionar în protopopiatul Blaj între anii 2000-2013, părintele Augustin a trecut la cele veșnice miercuri, 22 septembrie.

Vineri, 24 septembrie 2021, zi în care Biserica noastră face pomenirea Sfântului Cuvios Siluan Athonitul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Blaj. Începând cu ora 12.00, la subsolul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Blaj - Sfânta Maria, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba înmormântării vrednicului de pomenire părinte Augustin Horvat, trecut la Domnul în ziua de miercuri, 22 septembrie 2021.

La finalul slujbei, Ierarhul nostru, în prezența a numeroși clerici și credincioși, a rostit un vibrant cuvânt de învățătură, urmând ca, apoi, trupul neînsuflețit al părintelui Augustin să fie așezat la locul de veșnică odihnă, spre nădejdea învierii. Părintele Augustin Horvat a fost preot al credincioșilor dreptslăvitori din localitățile Ciuguzel (1970-1975) și Bucerdea Grânoasă (1975-2000). De asemenea, între anii 2000-2013, sfinția sa a fost preot cu slujire misionară în protopopiatul Blaj.

 

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă veșnică și să îl pomenească întru Împărăția Sa!

Share