Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a prezidat examenul de Atestat teologic al elevilor seminarişti

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a prezidat examenul de Atestat teologic susținut de către elevii clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din orașul Marii Uniri.

Vineri, 20 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia, cu prilejul susținerii examenului de Atestat teologic de către elevii clasei a XII-a. Începând cu ora 11.00, Ierarhul nostru a prezidat comisia de examinare, asistând la prezentarea referatelor susținute de către elevii seminariși aflați în pragul finalizării studiilor liceale.

Membrii comisiei de examinare au fost părintele prof. dr. Eugen Pintea, directorul instituției de învățământ teologic, părintele prof. dr. Nicolae Bolea, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba, și părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, profesor asociat în cadrul Seminarului Teologic. Lucrările științifice susținute de elevii seminariști au fost elaborate sub coordonarea celor trei profesori amintiți.

De asemenea, Ierarhul nostru a fost prezent în comisia de verificare a competențelor practice: rostirea unei omilii și a unei cateheze, intonarea unei cântări liturgice și cunoașterea rânduielilor tipiconale. Din această comisie au făcut parte părintele prof. dr. Florin Botezan, părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean și părintele prof. drd. Păunel Juchi.

Share