Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Taina Sfântului Botez la biserica „Înălţarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu-Mureş

La data de 26 noiembrie 2022, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Înălţarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu-Mureş, prilej cu care a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Teodora-Maria, fiica părintelui Silviu Florea.

Sâmbătă, 26 noiembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Înălţarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu-Mureş. Începând cu ora 12.00, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Teodora-Maria, fiica părintelui Silviu Florea, eclesiarhul Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia. La final, Ierarhul nostru a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit nou-botezatei o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share