Întâlnire duhovnicească pentru tinerii și familiile din parohia Sâncel

Joi, 10 noiembrie 2022, în Parohia Ortodoxă Sâncel s-a desfășurat un eveniment inedit. La inițiativa părintelui paroh, a fost organizată o întâlnire duhovnicească la care au luat parte reprezentanți ai familiilor ortodoxe și tineri din parohie, cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Reflecții despre revitalizarea vieții duhovnicești în cadrul familiei creștine” și a avut drept scop identificarea principalelor provocări ale tinerelor familii creștine din parohie, precum și propunerea unor soluții pentru depășirea tuturor neajunsurilor.

În acest sens, la ceas de seară, întâlnirea a debutat cu o rugăciune de mulțumire oficiată în biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”, după care participanții au vizionat un interviu al realizatorului de programe radio Daniel Buzdugan, referitor la credința în Dumnezeu. Pe marginea acestui material a fost clădită întreaga dezbatere, care s-a desfășurat în mod interactiv, toți cei prezenți propunând soluții pentru revitalizarea vieții duhovnicești în rândul tinerilor din comunitatea ortodoxă din parohia Sâncel.

Tot cu acest prilej, s-a luat hotărârea de a se înființa, la nivel de parohie, un grup de inițiativă, care să sesizeze atât problemele sociale, cât și pe cele duhovnicești întâlnite în cadrul comunității ortodoxe din Sâncel și care să se implice în proiectele social-filantropice și culturale pe care parohia și le propune. Următoarea întâlnire sub această formă va avea loc în data de 7 decembrie a.c.

Preot paroh Claudiu Moldovan

Share