Întrunirea membrelor Societăţii Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei

Marți, 16 aprilie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la întrunirea membrelor Societăţii Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Evenimentul a avut loc de la ora 18.00, în Sala „Sfântul Ierotei” din incinta Centrului eparhial din Alba Iulia.

În seara zilei de marți, 16 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Centrul eparhial din Alba Iulia. Începând cu ora 18.00, în Sala „Sfântul Ierotei”, Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la întâlnirea membrelor Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a susținut prelegerea intitulată „Sfânta Veronica și mahrama ei prețioasă”, în contextul perioadei liturgice a Sfântului și Marelui Post.

În ultima parte a evenimentului, membrii Grupului coral „Cantores Domini” al Eparhiei Alba Iuliei au interpretat un buchet de cântece religioase. În continuarea acestui moment artistic, doamna Maria Bolea, președintele Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei, a adresat mulțumiri Părintelui Arhiepiscop Irineu pentru cuvântul duhovnicesc rostit cu acest prilej și pentru purtarea de grijă manifestată cu ocazia tuturor acțiunilor desfășurate de organizație la nivelul întregii Eparhii.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei a fost înființată la data de 10 decembrie 2014. În statutul său de organizare și funcționare, această Asociație creștină face efortul, pe lângă aspectul și latura de activitate în zona social-caritabilă, de a se implica și în cadrul activităților culturale, reușind, pe parcursul acestor ani, să realizeze numeroase proiecte culturale și sociale. De asemenea, din cadrul activităților Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei nu au lipsit acțiunile social-filantropice sau de ecologizare, precum și de stimulare a tinerilor de a se promova tradițiile neamului românesc.

Share