Județul Alba a răspuns „prezent” la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate Românească”

În perioada 22-26 mai 2024, în municipiul Baia Mare, se desfășoară etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și Spiritualitate Românească”. Fiind o competiție de excelență, olimpiada propune o abordare interdisciplinară a celor două discipline: Limba și literatura română și Religie.

La această ediție a olimpiadei, județul Alba este reprezentat cu onoare și devotament de patru elevi care, prin râvna și efortul personal, au reușit să afirme numele județului, dar și să reprezinte cu bucurie școlile de proveniență.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 22 mai, la Catedrala episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a săvârșit o slujbă de mulțumire.

Prima probă a olimpiadei (scrisă), a avut loc joi, 23 mai, la Colegiul Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare. Cea de-a două probă a olimpiadei (orală) a fost programată pentru data de 24 mai, în cadrul aceleiași instituții de învățământ.

Sâmbătă, 25 mai, elevii participanți și profesorii vor efectua un pelerinaj la Mănăstirea Bârsana, după care vor participa la festivitatea de premiere care va avea loc la Colegiul de Arte din Baia Mare. Programul activităților se va încheia duminică, 26 mai, cu participarea la Sfânta Liturghie, săvârșită la Catedrala episcopală.

Prof. Victor Antal

Share