Micuţii creştini de la Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj au primit Trupul şi Sângele Mântuitorului

În Săptămâna Patimilor, copiii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului de către coordonatorul centrului, părintele Vasile Seicean.

Miercuri, 20 aprilie 2022, prichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj au primit Sfânta Împărtăşanie. Este deja o tradiție ca, în fiecare post, copiii găzduiți aici să participe la Ospățul euharistic, prin purtarea de grijă a părintelui Vasile Seicean, coordonatorul centrului. Totodată, în această săptămână, micii creștini se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, pregătind diferite obiecte specifice sărbătorilor pascale.

Centrul de zi pentru copii antepreșcolari „Sfânta Irina” din Blaj a fost deschis în data de 1 iunie 2012, fiind primul de acest fel din Patriarhia Română. Așezământul vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între zero și trei ani. De asemenea, părinților li se oferă servicii de consiliere socială și psihologică, precum și mediere în relațiile cu serviciile sociale sau instruire în ceea ce privește educarea și îngrijirea corespunzătoare a copiilor. Astfel, cu purtarea de grijă și sub atenta îndrumare a Părintelui Arhiepiscop Irineu, angajații acestui așezământul social își desfășoară activitatea social-filantropică cu multă dăruire și jertfelnicie, făcându-se următori iubirii milostive a Mântuitorului Hristos, marele Filantrop.

Share