Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în după-amiaza zilei de 14 septembrie, de la ora 17.00, s-a desfăşurat în parohia Biia, protopopiatul Blaj, întâlnirea în rugăciune sub genericul „La umbra Crucii de pe Dealul Bisericii”. Devenită deja o tradiție, întâlnirea de pe „Dealul Crucii” amintește credincioșilor dreptslăvitori despre locul fostei biserici a satului, acest spațiu rămânând în conștiința locuitorilor drept unul sacru. Din această cauză, „Asociaţia Fiilor satului Biia” a ridicat un monument în formă de cruce aici, înalt de 15 metri, iluminat, care străjuieşte întreaga vale a Târnavei Mici.
Evenimentul din ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci a debutat cu oficierea slujbei Acatistului Sfintei Cruci, în sobor de preoţi, după care părintele Dorel Nergheş, preot al parohiei Şona, le-a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură, subliniind dimensiunea spirituală şi de jertfă a Sfintei Cruci, ca dovadă a supremei iubiri a Domnului Hristos pentru noi şi, de asemenea, evidenţiind faptul că în comuna Şona, în special în comunitatea din Biia, nu există „cruci părăsite”, după versurile pricesnei, aceasta arătând evlavia și cinstea pe care creştinii de aici o aduc Sfintei Cruci.
În continuare, din partea „Asociaţiei Fiilor satului Biia”, domnul ing. Teodor-Florin Mărginean, primarul comunei Şona și fiu al satului Biia, a prezentat un scurt istoric al Monumentului Fiilor Satului, edificat la data de 1 septembrie 2007, reliefând, de asemenea, şi orintarea spaţială a acestui „monument”, care străjuieşte cu faţa spre Valea Târnavei Mici, iar cu spatele spre cimitirul satului. De asemenea, domnul primar a amintit și despre importanţa întâlnirii în rugăciune în acest loc important şi special pentru biieni, dar şi pentru toţi care, în treacătul lor pe aceste meleaguri, se închină în faţa Sfintei Cruci. Dăm slavă şi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru continuarea acestei tradiții, care anul acesta a ajuns la a noua ediţie. Bucură-te, Sfântă Cruce, păzitoare a creştinilor!
Preot paroh,
Lucian Feşteu