Părintele Adrian-Bogdan Culici a trecut la Domnul

Părintele Adrian-Bogdan Culici, preot al parohiei Criș, protopopiatul Sighișoara, între anii 2017-2021, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de luni, 7 iunie 2021. Slujba de înmormântare va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, vineri, 11 iunie, începând cu ora 12.00, la biserica „Învierea Domnului” din localitatea Criș.

Părintele Adrian-Bogdan Culici s-a născut la data de 26 octombrie 1986, în municipiul Cluj-Napoca, din părinții Liviu-Petru si Anisia-Ana, fiind cel de-al doilea copil al familiei. A urmat cursurile Școlii Generale „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, iar în perioada 2001-2006 a fost elev al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Între anii 2005-2007 a fost frate de mănăstire în cadrul Așezământului monahal de la Izbuc și la Schitul Leșu de la Coada Lacului (jud. Bihor). În perioada anilor 2007-2011 a urmat cursurile Facultății de Agricultură din cadru USAMV Cluj-Napoca, secția TPPA. Apoi, între 2012-2016, a fost student al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, la secțiile Asistență Socială și Teologie Pastorală.

În anul 2009 s-a căsătorit cu Anca Petraș, Dumnezeu binecuvântându-i cu patru copii: Matei Ioan, Luca Adrian, Filip Mihail și Anisia Maria. Pe data de 5 iunie 2017, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Irineu, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Criș cu filia Stejărenii, protopopiatul Sighișoara. Aici și-a desfășurat întreaga activitate pastorală, misionară și filantropică, fiind în același timp coordonatorul și asistentul social al Casei de Tip Familial „Sfântul Nicolae” din Criș.

În data de 19 mai 2021 a fost testat pozitiv cu virusul SarsCov-2, starea de sănătate agravându-se ulterior. Pe 7 iunie 2021 și-a încredințat sufletul în mâinile lui Hristos, pe Care L-a iubit și slujit toată viața cu jertfelnicie. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Adrian-Bogdan va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, vineri, 11 iunie, începând cu ora 12.00, la biserica „Învierea Domnului” din localitatea Criș. Apoi, trupul neînsuflețit al părintelui va fi depus, spre nădejdea învierii și a vieții veșnice, în cimitirul parohiei Mănărade, protopopiatul Blaj.

 

Domnul să îl pomenească întru Împărăția Sa și sufletul său bun să fie așezat cu sfinții.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

Share