Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Liturghia Darurilor înainte-sfințite în parohia albaiuliană „Platoul Romanilor”

În data de 20 aprilie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în parohia Platoul Romanilor din Cetatea Marii Uniri. Înconjurat de un sobor de clerici, Arhipăstorul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite.

În Sfânta și Marea Miercuri, pe data de 20 aprilie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia albaiuliană Platoul Romanilor. Începând cu ora 8.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Marii Uniri. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

În Postul Mare, în zilele de luni până vineri (cu excepția zilelor aliturgice, a Praznicului Bunei Vestiri și a Joii celei Mari) se oficiază Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, slujbă al cărei autor este considerat a fi Sfântul Grigorie Dialogul (†604). Această rânduială liturgică a apărut ca urmare a dorinței credincioșilor de a primi Sfânta Euharistie și în zilele de peste săptămână din perioada Postului Sfintelor Paști, timp în care nu se săvârșește Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și a Sfântului Vasile cel Mare. Astăzi, în Sfânta și Marea Miercuri, a fost oficiată Liturghia Darurilor înainte-sfințite pentru ultima dată în acest Post al Paștilor.

Share