Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Sebeş

În data de 8 iunie a.c., Întâistătătorul Eparhiei noastre a fost prezent la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Sebeș II. Arhipăstorul Alba Iuliei a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioachim, fiul părintelui Sergiu Maxim, preot misionar în cadrul protopopiatului Sebeș.

Sâmbătă, 8 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Sebeș II, comunitate păstorită de către părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ-bisericesc în cadrul Eparhiei Alba Iuliei. Începând cu ora 12.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiu, Ierarhul nostru a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioachim, fiul părintelui Sergiu Maxim, preot misionar în cadrul protopopiatului Sebeș. La final, Chiriarhul nostru a rostit un cuvânt duhovnicesc, după care i-a oferit pruncului nou-botezat o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Taina Sfântului Botez, prefigurată încă din Vechiul Testament, a fost instituită de către Însuși Mântuitorul Hristos, reprezentând nu doar un ritual de inițiere, ci și o condiție pentru dobândirea vieții veșnice. Prin întreita afundare în apa Botezului în numele Sfintei Treimi „are loc” atât moartea omului cel vechi, cât și renașterea lui la viața adevărată în Hristos. Odată cu aceasta, nou-botezatul se curăță de păcatul strămoșesc și, unindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, devine membru al Trupului tainic al Domnului.

Share