Părintele Arhiepiscop Irineu a vizitat șantierul vechii biserici parohiale din parohia Bucerdea Vinoasă

Pe data de 18 septembrie 2023, Întâistătătorul Eparhiei noastre a efectuat o vizită pe șantierul vechii biserici parohiale din localitatea Bucerdea Vinoasă. Chiriarhul Alba Iuliei a constatat stadiul lucrărilor de reconstrucție a vechiului locaș, oferind celor prezenți cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești.

Luni, 18 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Bucerdea Vinoasă, protopopiatul Alba Iulia. De la ora 11.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre efectuat o vizită pe șantierul vechii biserici parohiale, locaș de cult edificat la jumătatea secolului al XVII-lea. Cu acest prilej, Arhipăstorul Alba Iuliei a constatat stadiul lucrărilor de reconstrucție a vechiului locaș, oferind celor prezenți cuvinte ziditoare de suflet și sfaturi duhovnicești. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele prof. drd. Virgil Bolea.

Vechea biserică parohială din localitatea Bucerdea Vinoasă a fost ridicată în preajma anului 1650, deservind comunitatea ca și biserică parohială până în anul 1925, când a fost construit un nou locaș de închinare. Ulterior, vechea biserică, sub povara anilor și a intemperiilor, a suferit o degradare accentuată. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, în luna octombrie a anului 2019, a fost înaintat un dosar privind obținerea autorizației de reconstrucție a vechiului locaș de cult. Astfel, din primăvara anului 2020, au fost demarate ample lucrări de restaurare și reabilitare a vechii biserici.

Share