Părintele Pantelimon Șușnea, în dialog cu tinerii, la Catedrala „Sfânta Treime” din Târnăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în data de 24 noiembrie 2022, la Catedrala „Sfânta Treime” din Târnăveni, a avut loc o întâlnire duhovnicească a părintelui Pantelimon Șușnea de la Schitul Găbud cu elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Târnăveni.

Momentul duhovnicesc din a doua a săptămână a postului Nașterii Domnului a debutat la ora 8:30 cu oficierea Sfintei Liturghii de către părintele protopop Sergiu Dumitru împreună cu părintele paroh Ionel Pintilie. La serviciul liturgic au participat elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Târnăveni, însoțiți de prof. Dan Crișan, directorul instituției de învățământ, și prof. Gențiana Pintilie, cadru didactic la disciplina Religie în cadrul școlii.

După Sfânta Liturghie, părintele Pantelimon le-a vorbit tinerilor pe tema „Postul și rugăciunea – cele două aripi ale creștinului”, după care a răspuns întrebărilor adresate de copii. La finalul întâlnirii, elevii școlii l-au colindat pe părintele Pantelimon, prietenul lor din această vară, când au petrecut o săptămână frumoasă în tabăra de la schitul Găbud. Tinerii au primit în dar iconițe, prescuri și dulciuri.

Prof. Gențiana-Ana Pintilie

Share