Părintele Vasile Goga a trecut la Domnul

Părintele Vasile Goga, preot al parohiei Cetatea de Baltă începând cu anul 1990, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de duminică, 24 octombrie 2021. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Vasile va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 28 octombrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Cetatea de Baltă, protopopiatul Blaj.

Preotul Vasile Goga s-a născut în satul Crăciunelul de Sus, județul Alba, la data de 22 ianuarie 1961, din părinții Cornelia și Alimpiu. A urmat Seminarul Teologic din Cluj-Napoca începând din anul 1977, absolvind în 1982. A continuat studiile la Institutul Teologic Universitar din Sibiu, absolvind în anul 1986.

În data de 1 iunie 1986 s-a căsătorit cu tânăra Pompilia-Adriana și, împreună, au avut patru copii. A fost hirotonit preot în anul 1987 pe seama parohiei Sălcud, județul Mureș, unde a slujit trei ani, după care a revenit în comuna Cetatea de Baltă – în anul 1990, păstorind această comunitate vreme de 31 de ani.

S-a stins din viață în urma unor probleme medicale grave, la Clinica Medicală II din Târgu Mureș, după două săptămâni de spitalizare, în data de 24 octombrie 2021, la vârsta de 60 de ani.

Slujba înmormântării vrednicului de pomenire părinte Vasile va fi oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, înconjurat de un numeros sobor de clerici, joi, 28 octombrie, începând cu ora 12.00, la biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Cetatea de Baltă, protopopiatul Blaj.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Share