Părintele Visarion Alexa a conferențiat în protopopiatul Blaj

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 5-7 mai 2021, la inițiativa părintelui Claudiu Moldovan și la invitația parohiei Sânmiclăuș, protopopiatul Blaj, părintele Visarion Alexa, preot al parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din București – Militari, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Protopopiatul Blaj, unde a susținut două conferințe duhovnicești cu tema „Ortodoxia, antidot al sufletului întristat”.

Miercuri, 5 mai, părintele Visarion Alexa a poposit în parohia Sânmiclăuș, unde, după slujba de seară, a conferențiat credincioșilor din localitate și din parohiile învecinate, subliniind importanța și necesitatea Sfintei Împărtășanii, precum și a celorlalte Sfinte Taine, pentru sănătatea vieții duhovnicești.

În seara zilei de 6 mai, părintele Visarion a fost prezent în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Blaj, unde le-a vorbit credincioșilor și preoților prezenți despre nevoia adaptării pastorației la necesitățile și problemele sociale și spirituale actuale, precum și despre importanța catehezei și a întâlnirilor săptămânale cu tinerii în activitatea pastoral-misionară din fiecare parohie.

Pe lângă cele două conferințe susținute în protopopiatul Blaj, părintele Visarion Alexa a vizitat Catedrala Încoronării din Cetatea Marii Unirii și a avut o întrevedere cu părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia.

 

Pr. Claudiu Moldovan

Share