Parohia Glogoveț, parteneră în cadrul săptămânii sportului la Școala Gimnazială „Ion Bianuˮ din Valea Lungă

Vineri, 30 septembrie a.c., aproximativ 60 de elevi de gimnaziu ai Școlii Gimnaziale „Ion Bianuˮ din localitatea Valea Lungă au fost implicați într-o activitate recreativ-educativă în mijlocul naturii. Acțiunea a constat în marcarea săptămânii europene a sportului, prin efectuarea unei drumeții pe traseul Via Transilvanica, pornind din satul Glogoveț spre Valea Lungă.

De asemenea, tinerii, însoțiți de directorul unității de învățământ, prof. Camelia Rotar, și de alte cadre didactice, împreună cu primarul comunei Valea Lungă, Dan Aldea, și de părintele Toader Kindriș, parohul parohiei Glogoveț, au realizat și o amplă acțiune de ecologizare a traseului parcurs, prin colectarea de deșeuri și resturi menajere identificate.

Activitatea a avut scopul de a creștere gradul de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la beneficiile sportului, dar și a importanței menținerii mediului înconjurător cât mai curat, căci de el depinde starea noastră de sănătate. Totodată, elevilor li s-a expus necesitatea respectării naturii, care este Darul lui Dumnezeu pentru omenire, fiecare dintre noi fiind datori să o transmitem urmașilor noștri cât mai integră, pentru a se putea bucura și ei de roadele sale.

Activitatea desfășurată marchează începutul parteneriatului dintre Școala Gimnazială „Ion Bianuˮ Valea Lungă și parohia Glogoveț, protopopiatul Blaj, ce prevede pregătirea tinerilor prin oferirea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber în sânul Bisericii lui Hristos.

 

Pr. Toader Kindriș

Share