Parohia Sighișoara II a fost gazda unui eveniment special, dedicat rugăciunii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, miercuri, 30 martie 2022, Parohia Ortodoxă Sighișoara II a fost gazda unui eveniment dedicat „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”.

Astfel, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Radu Popa” din Sighișoara, îndrumați de învățătoarea lor, doamna Silvia Zaharia, și de doamna profesoară de religie, Alina Bucur, au prezentat sceneta „Rugăciunea – cale către cer! Anotimpurile înveșmântate în sărbători!” în biserica parohială.

Părintele paroh Mircea Ceușan s-a adresat cu multă căldură elevilor, îndemnându-i să rămână cu sufletul neprihănit, înveșmântat în nevinovăția copilăriei, cu deprinderea rugăciunii, în duhul iubirii de Dumnezeu și de frumos, mulțumind pentru momentul înălțător în care „ne-am odihnit sufletește”. Totodată, doamna profesoară Alina Bucur a remarcat faptul că „elevii au adus un buchet de flori duhovnicești, la lumina lumânărilor și în mireasma tămâierii, pe cărarea binelui, în zâmbetul florilor pe care le-au dăruit Mântuitorului, Maicii Domnului și Sfinților”.

La eveniment a fost prezentă și directoarea unității de învățământ, prof. Rodica Bobei, care s-a remarcat prin implicarea neobosită în activitățile desfășurate în cadrul Parteneriatului dintre Biserică și Școală. De asemenea, pentru a fi alături de copii la acest moment artistic, în biserica parohială au fost prezenți părinții elevilor și cadrele lor didactice.

Prin această activitate, elevii au conștientizat importanța sărbătorilor în timpul anului bisericesc, fiind încântați de darurile primite din partea parohiei. Organizatorii evenimentului intenționează ca această seară de adevărată sărbătoare duhovnicească să fie urmată și de alte activități catehetice, prin care să fie sădită adânc în sufletele curate ale copiilor frumusețea viețuirii creștine.

 

Prof. Alina Bucur

Share