Parohia Teiuș II organizează cursuri de șah pentru tinerii din oraș

Parohia Teiuș II organizează cursuri de șah, la care iau parte aproximativ 80 de copii și tineri de pe raza orașului. Întâlnirile se desfășoară săptămâmal și sunt coordonate de părintele paroh Petru Lascu.

Începând cu anul școlar 2022-2023, Parohia Ortodoxă Teiuș II a reluat cursurile de șah organizate pentru elevii Liceului Teoretic Teiuș, întrerupte din cauza contextului pandemic din anii 2020-2021. Părintele Petru Lascu, parohul acestei comunități, este cel care coordonează activitatea din cadrul întâlnirilor educative, ajutându-i pe tinerii parohieni să își petreacă timpul liber într-un mod constructiv.

La cursurile organizate săptămânal iau parte aproximativ 80 de copii și tineri de pe raza orașului Teiuș, aceștia fiind organizați pe grupe de lucru, în funcție de vârstă. În timpul partidelor de joc, au loc și discuții tematice bazate pe învățătura de credință ortodoxă, acesta fiind un bun prilej pentru ca părintele paroh să le ofere elevilor sfaturi duhovnicești și să le lămurească unele curiozități legate de viața bisericească.

Scopul acestor activități este dezvoltarea gândirii strategice, creative și analitice, dezvoltarea puterii de calcul și de concentrare, dar și a spiritului competitiv. Totodată, având în vedere latura duhovnicească a întâlnirilor, scopul acestora este și acela de a-i apropia pe tineri de Biserică și a-i ajuta să devină creștini responsabili în comunitatea parohială din care fac parte.

Alexandru Graur

Share