Premiul cel mare al Concursului Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”, obținut de Teodora Tămaș, elevă la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia

În perioada 29-30 ianuarie 2021, s-a derulat ediția a XXI-a a Concursului Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”, organizat de către Despărțământul „Timotei Cipariu” de la Blaj al ASTREI. În acest an, premiul cel mare a fost adjudecat de către Teodora Tămaș, elevă în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia.

Aflat la ce-a de-a XXI-a ediție, Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu” s-a derulat în acest an în mediul online, în perioada 29-30 ianuarie, ca urmare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA), Despărțământul „Timotei Cipariu” de la Blaj, reprezentat de către președintele Ioan Mihălțan și președintele onorific dr. Mircea Frențiu.

Și în acest an, la Secțiunea de Creație artistică a „întrecerii” au luat parte numeroși elevi de gimnaziu, liceeni și studenți, dornici de a-și demonstra puterea creatoare și interesul deosebit acordat literaturii române. În urma selectării și analizării tuturor creațiilor poetice din cadrul secțiunii, au fost acordate numeroase premii și mențiuni celor mai merituoși participanți. În acest an, premiul cel mare a fost obținut de către Teodora Tămaș, elevă în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, coordonată de către prof. Natalia Asinefta Topîrcean.

Îndată după încheierea Concursului Național de Poezie dedicat poetului Mihai Eminescu, eleva Teodora Tămaș a reliefat experiența prilejuită de participarea la acest eveniment cultural:

„În negura vremii care ne-a sporit dorul de cultură, am simțit concursul «Ocrotiți de Eminescu», prin marele poet al cărui nume îl poartă și prin creația artistică pe care o încurajează, ca o strălucire. Îi mulțumesc doamnei diriginte, doamna profesoară Natalia Topîrcean, care m-a îndrumat, oferindu-mi încredere și motivație. Am participat pentru întâia oară la acest concurs și am înțeles că poezia prinde viață nu când e pusă pe hârtie, ci atunci când e citită și trăită de ceilalți. Fiind premiată, îmi doresc să le transmit tuturor celor care scriu poezii să nu le păstreze în sertar, să nu confunde smerenia cu îngroparea talantului; să cultivăm frumosul din noi, trăind relația dintre «a fi» și «a crea» cu bucurie sfântă”.

Share