Preoți și credincioși din protopopiatul Sighișoara au donat sânge, venind în sprijinul semenilor suferinzi din Ucraina

60 de clerici și credincioși din protopopiatul Sighișoara, în frunte cu părintele protopop Ovidiu Dan, au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, venind astfel în sprijinul persoanelor rănite din Ucraina, care au mare nevoie de sânge.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 3 martie 2022, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, un număr de 60 de preoți și credincioși de pe cuprinsul protopopiatului Sighișoara au răspuns cu multă dragoste chemării de a dona sânge. Prin acest gest nobil, cei prezenți, în frunte cu părintele protopop Ovidiu Dan, au manifestat susținere și solidaritate față de persoanele rănite din Ucraina, care au mare nevoie de sânge, în contextul evenimentelor reprobabile din țara vecină.

Acțiunea umanitară de donare de sânge va continua și în perioada următoare în Arhiepiscopia Alba Iuliei, când sunt așteptați, ca în fiecare an, numeroși clerici și credincioși din cuprinsul celor zece protopopiate să își manifeste dragostea față de cei aflați în suferință. Astfel, va fi continuat programul „Donează sânge, salvează vieți”, inițiat cu implicarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, urmând ca această chemare să fie extinsă spre un număr cât mai mare de persoane, în contextul evenimentelor nefericite din Ucraina.

Share