Prezență arhierească la Unitatea Militară 01752 din Sighişoara

La data de 12 mai a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de sfințire a unei troițe ridicate în incinta Unităţii Militare 01752 din municipiul Sighişoara.

Joi, 12 mai 2022, de la ora 10.00, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Unitatea Militară 01752 din Sighişoara. Răspunzând cu generozitate invitației Locotenentului colonel Claudiu Margin, comandant al Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă” din Sighișoara, Ierarhul nostru a poposit în mijlocul cadrelor militare de aici, ocazie cu care a oficiat slujba de sfințire a unei troițe ridicate pe esplanada din fața clădirii comandamentului Unității.

De asemenea, cu prilejul vizitei Părintelui Arhiepiscop Irineu, a fost marcată în mod solemn împlinirea a 99 de ani de la înființarea Armei Apărare Chimică, Biologică, Radiologică și Nucleară (CBRN), eveniment ce a avut loc la data de 15 mai 1923. La finalul ceremoniei, părintele protopop Ovidiu Dan i-a adresat alese mulțumiri Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru prezența în mijlocul cadrelor militare ale acestei Unități.

Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța covârșitoare a Sfintei Cruci în viețile noastre și în istoria mântuirii neamului omenesc: „Domnul nostru Iisus Hristos a rămas pe Cruce, chiar dacă oamenii din jur Îi strigau să se coboare. Și noi să rămânem pe cale dreaptă, oricare ar fi încercările sau adversitățile vieții. Să nu ne abatem nici la dreapta, nici la stânga, ținând drumul drept care duce la frumoase împliniri și, în cele din urmă, în Patria cerească. Cine fuge de cruce, fuge de mântuire. Aici este lupta, dincolo e biruința. Aici este exilul, dincolo e Patria noastră. De aceea, este bine să privim la cruce pentru a ne conforma cu Hristos ca adevărați ucenici ai Săi, Maestrul răstignit”.

Share