Prezență arhierească în parohia „Platoul Romanilor” din Alba Iulia

Duminică, 30 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor parohiei albaiuliene Platoul Romanilor. Arhipăstorul nostru a participat la Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”.

În Duminica a XXII-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a parohiei „Platoul Romanilor” din vechea Cetate a Bălgradului. Ierarhul nostru a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși. Comunitatea dreptslăvitorilor creștini de aici este păstorită de către preoții Grigore Buda, Alexandru Teompa și Petrișor Muntean.

Parohia „Platoul Romanilor” din municipiul Alba Iulia a fost înființată în anul 1990, în urma deciziei Episcopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost pusă la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

Share