Proiectul „ShoeBox – bucuria din cutia de pantofi”, ajuns la a VI-a ediție în parohia Sânmiclăuș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Parohia Ortodoxă Sânmiclăuș, Protopopiatul Blaj, în săptămâna premergătoare Nașterii Domnului s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a proiectului „ShoeBox – bucuria din cutia de pantofi”.

În zilele dinaintea slăvitului praznic al Nașterii Domnului, în Parohia Ortodoxă Sânmiclăuș a fost implementat proiectul „ShoeBox – bucuria din cutia de pantofi”, ajuns la a VI-a ediție. Desfășurat cu sprijinul și implicarea cadrelor didactice, copiilor și părinților din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 din Sebeș și în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română Itzehoe, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, proiectul „ShoeBox” și-a propus să aducă un zâmbet pe fețele copiilor din parohie ce provin din familii cu probleme materiale serioase.

Astfel, în cadrul ediției de anul acesta a proiectului, părintele paroh Claudiu Moldovan împreună cu alți voluntari din localitate au împărțit pachete conținând articole vestimentare, încălțăminte, rechizite școlare, dulciuri, jucării și articole sanitare pentru 95 de preșcolari. Zâmbetele de pe fețele celor mici reprezintă, cu siguranță, cele mai sincere mulțumiri adresate oamenilor de bine implicați în acest proiect social. Prin implicarea Parohiei Ortodoxe Itzehoe, această acțiune se încadrează în tematica „anului omagial al pastorației românilor din afara României”.

Începând cu iarna anului 2015, Parohia Ortodoxă Sânmiclăuș se implică în ajutorarea copiilor nevoiași din localitate, astfel ca sărbătoarea Crăciunului să îi găsească bucuroși și, atât cât este posibil, lipsiți de grijile inerente fiecărei zile. Nădăjduim că proiectul nostru de suflet va continua și în anii următori, prin ajutorul și implicarea oamenilor cu suflet mare. Pe această cale, dorim sărbători fericite tuturor celor care au făcut posibilă acțiunea noastră umanitară, asigurându-i de toată prețuirea.

 

Preot paroh Claudiu Moldovan

Share