Revederea promoției 2011 a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

La data de 16 iunie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de Te-Deum, cu ocazia evenimentului festiv al revederii, la 11 ani de la încheierea cursurilor Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a absolvenţilor promoţiei 2011.

Joi, 16 iunie 2022, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, a avut loc evenimentul festiv al revederii, la 11 ani de la încheierea cursurilor, a absolvenţilor promoţiei 2011. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta instituției de învățământ. Începând cu ora 11.00, Ierarhul nostru a oficiat slujba de Te-Deum, cu ocazia evenimentului reîntâlnirii, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra tuturor studenților care au absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă albaiuliene în urmă cu mai bine de un deceniu. La final, Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a rostit un cuvânt de învățătură.

Evenimentul din această zi a debutat prin oficierea Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi”. Slujba a fost oficiată de un numeros sobor de clerici format din absolvenții care au fost hirotoniți pe parcursul anilor. După slujba de Te-Deum, în Aula „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății, a avut loc un moment festiv cu totul deosebit. Pe această cale, absolvenții promoției 2011 s-au reîntâlnit cu părinții profesori, prilej cu care au depănat amintiri din anii de studiu, dar și impresii cu privire la realizările înfăptuite în decursul ultimilor 11 ani.

Share