Seară de colinde pe Valea Aiudului

Duminica, 18 decembrie 2022, în parohia Izvoarele, protopopiatul Aiud, a fost organizată o seară de colinde, prilej cu care a fost transmisă vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului. După o pauză de doi ani în care am colindat doar în rugăciune, de data aceasta ne-am întâlnit față către față, pentru ca bucuria noastră să fie deplină. La seara de colinde au participat parohiile de pe Valea Aiudului: Măgina, Livezile, Poiana Aiudului, Vălișoara și Izvoarele.

În cadrul acestui eveniment ne-am gândit să împletim o frumoasă cunună din tradiția și bucuria pe care le exprimă colindele. Cetele au fost coordonate de către preoții parohi: părintele Titus Fufezan (Măgina), părintele Răzvan Țârău (Livezile), părintele Mihai Popa (Poiana Aiudului), părintele Alexandru Truță (Vălișoara) și părintele Mihai Canțer (Izvoarele), cu toții bucurând sufletele celor prezenți prin interpretarea a două colinde specifice satului din care provin. Astfel, ne-am adus aminte cu toții de cântul îngeresc din noaptea înstelată ce renaște firea omenească, precum și de amintirea strămoșilor noștri care ne-au lăsat un tezaur neprețuit, reprezentat de minunatele colinde tradiționale.

La sfârșitul serii de colinde, toți cei prezenți au cântat într-un glas colindul „Trei păstori”. Apoi, părintele paroh și primarul comunei Livezile, Horațiu Nicolae Han, au transmis un gând de mulțumire tuturor celor prezenți. La ieșirea din locașul de închinare, colindătorii au participat la o mică agapă frățească, pregătită de către reprezentanții Primăriei Comunei Livezile.

 

Pr. Mihai Canțer

Share