Ședință de lucru cu preoții din protopopiatul Blaj

În data de 6 aprilie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în municipiul Blaj. Cu acest prilej, Ierarhul nostru a prezidat ședința de lucru cu preoții din cuprinsul protopopiatului Blaj.

Marți, 6 aprilie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Sfințit Mucenic Irineu, Episcop de Sirmium, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Blaj. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat ședința de lucru cu preoții din cuprinsul protopopiatului Blaj. Întrunirea a avut loc la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Blaj III, la Altarul căreia slujește părintele Ovidiu Pop, protopop al Blajului. Datorită contextului actual al pandemiei de COVID-19, întrunirea s-a desfășurat cu respectarea normelor de protecție sanitară aflate în vigoare.

Cu prilejul acestei vizite, Ierarhul nostru le-a adresat celor prezenți cuvinte de îmbărbătare și binecuvântări sfinte, în acord cu sezonul liturgic al Postului Mare. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe preoți la împlinirea cu deplină responsabilitate a misiunii încredințate, respectiv la exercitarea cu dăruire de sine și trezvie a lucrării preoțești. La finalul ședinței au fost dezbătute anumite aspecte de ordin administrativ și liturgic, Arhipăstorul nostru oferindu-le clericilor îndrumări pastoral-misionare necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

Share