Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 22.00.

Urmând tradiției inaugurate de către Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, în seara zilei de sâmbătă, 23 aprilie 2022, Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim la București de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, fiind mai apoi oferită tuturor eparhiilor din Patriarhia Română.

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns şi la Alba Iulia. Reprezentantul delegației Eparhiei noastre, care a adus Lumina Sfântă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu, a fost părintele ierom. Nicolae Ceobanu. Preacuvioșia sa a ajuns la Catedrala Reîntregirii în jurul orei 22.00, unde a fost întâmpinat de către părintele Silviu Florea, ecleziarhul Catedralei.

Pe această cale, numeroși clerici și reprezentanți ai parohiilor Eparhiei, precum și un număr însemnat de monahi și credincioși, au preluat Sfânta Lumină, urmând să o ofere așezămintelor mănăstirești și comunităților parohiale din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Share