Slujba de binecuvântare a casei parohiale din parohia Sâncel, protopopiatul Blaj

În data de 27 iunie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în parohia Sâncel, protopopiatul Blaj. Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de binecuvântare a casei parohiale, edificiu renovat și înfrumusețat în perioada 2022-2024.

Joi, 27 iunie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Sâncel, protopopiatul Blaj. Începând cu ora 17.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat slujba de binecuvântare a casei parohiale, ca urmare a lucrărilor de restaurare și înfrumusețare efectuate la interiorul și exteriorul edificiului, în perioada septembrie 2022 - iunie 2024.

La finalul slujbei, în semn de aleasă prețuire pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele Claudiu Moldovan, preot al parohiei Sâncel începând cu anul 2022, a fost hirotesit întru iconom. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la renovarea casei parohiale din localitate au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Share