Slujba de sfințire a iconostasului bisericii parohiale și a capelei mortuare din parohia Sânmiclăuș, protopopiatul Blaj

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de sfințire a iconostasului bisericii parohiale și slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Sânmiclăuș, protopopiatul Blaj. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Claudiu Moldovan.

Joi, 7 aprilie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Sânmiclăuș, protopopiatul Blaj. Începând cu ora 17.00, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a iconostasului bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a săvârșit slujba de binecuvântare a capelei mortuare din parohia Sânmiclăuș, protopopiatul Blaj. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Claudiu Moldovan.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în timpul anilor de slujire, părintele paroh Claudiu Moldovan, preot al parohiei Sânmiclăuș începând cu luna februarie a anului 2015, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au sprijinit lucrările de edificare a noii capele mortuare din localitatea Sânmiclăuș au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.

Iconostasul bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Sânmiclăuș a fost realizat începând cu anul 2018, fiind sculptat în lemn de stejar de către sculptorul Vasile Busuioc din localitatea Nemțișor, jud. Neamț. Icoanele care împodobesc catapeteasma au fost pictate de către ieromonahul Nicolae Danco, viețuitor al Mănăstirii „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din Poiana Brașov. Capela mortuară, edificată începând cu anul 2019, a fost ridicată cu sprijinul autorităților locale și prin contribuția tuturor credincioșilor de pe raza localității Sânmiclăuș.

Share