Tabără de o zi la Centrul de tineret Tiur-Obârșii din Protopopiatul Blaj

Cu binecuvânarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Grupul de inițiativă și de misiune cu tinerii din Protopopiatul Blaj a organizat azi, 6 iulie 2017, prima tabără de o zi la Centrul de Tineret de la Tiur-Obârșii.

S-a dorit prin această inițiativă să se ofere o alternativă de petrecere a timpului liber unui număr de 15 tineri din parohia Roșia de Secaș. Ei au fost însoțiți de către părintele paroh Nicolae Bâldea, de doamna preoteasă și de un voluntar de la parohie.

Programul organizatoric a inclus jocuri cu mingea, badminton, drumeție prin pădure, tehnici de aprindere a focului, finalizate cu realizarea unui barbeque în aer liber și discuții libere moderate de părintele Ștefan Cătăuță, coordonatorul activităților cu tinerii și al Centrului de tineret de la Tiur-Obârșii. Ziua a fost astfel încununată prin petrecerea unor clipe de neuitat în spațiul armonios al naturii, tinerii implicaţi în aceste activităţi au desăvârșit prieteniile existente.

Părintele Ovidiu Pop, protopop al Protopopiatului Blaj, i-a felicitat pe cei prezenți și i-a provocat la o schimbare în rutina vieții lor, arătând că așa cum a fost invocată intervenția lui Dumnezeu în rugăciunea ,,Tatăl nostru” înainte de servirea mesei, tot așa e nevoie să ne amintin să-i solicităm ajutorul la fiecare activitate a noastră.

Programul de activităţi pastoral-misionare cu tinerii de la Centrul de Tineret de la Tiur-Obârșii va continua în lunile iulie-septembrie prin participarea parohiilor din Protopopiatul Blaj. Nădăjduim ca aceste clipe memorabile, petrecute într-o altfel de trăire decât cea promovată de cultura secularistă, să rămână întipărite în sufletele copiilor, aşa încât ei să fie mai buni şi să devină creștini rodnici.

Protopop

Preot Ovidiu Pop

Share