Tabăra micului creștin, desfășurată la Ocna Mureș

În perioada 6-10 septembrie 2021, Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș a organizat activitatea intitulată generic „Tabăra micului creștin”, aflată la cea de-a doua ediție. În cadrul taberei au fost implicați 90 de copii de la așezămintele sociale din localitățile Ocna Mureș, Războieni și Vama Seacă, centre aflate sub atenta supraveghere și îndrumare a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei.

Am pregătit pentru copii foarte multe activități interactive, astfel că i-am lăsat pe tineri să le descopere în fiecare zi. Luni am desfășurat activități recreative și de socializare; miercuri ne-am bucurat de prezența actorilor Adam și Laura Boboc, de la Teatrul „Prichindelul” din Alba Iulia, care au prezentat copiilor „Laboratorul veseliei”, o interpretare de excepție a actorilor; joi, copiii s-au bucurat de experiențe plăcute în Parcul de aventură „Dynamis” al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia; iar vineri, tabăra s-a încheiat cu participarea tuturor copiilor la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia, la momentul potrivit, copiii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Hristos.

Un moment aparte al acestei tabere l-a reprezentat prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu în mijlocul nostru, în ziua de marți. Pentru noi a fost un moment de bucurie și de binecuvântare, întrucât Înaltpreasfinția Sa participă an de an la acțiunile noastre de la Ocna Mureș. Pe această cale, îi mulțumim pentru prezența în mijlocul nostru, pentru cuvintele ziditoare transmise copiilor noștri și nădăjduim ca acest an școlar care începe de săptămâna viitoare să fie unul rodnic și folositor pentru toți tinerii ocrotiți în cadrul așezământului. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite !

Asist. soc. Orga Ciprian
Președinte Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș

Share