Duminică, 18 septembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Învierea Domnului” din parohia Bălăușeri, protopopiatul Sighișoara. În continuare, Arhipăstorul a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.
În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Bălăușeri, protopopiatul Sighișoara. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Învierea Domnului”, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus: „Precum trupul are nevoie de hrană, de haine și de adăpost, așa și sufletul are nevoie de hrana Cuvântului lui Dumnezeu, de haina luminoasă a faptelor bune și de adăpostul sfintei biserici, unde găsești mângâiere, odihnă și siguranță. Alergarea nestăvilită după plăceri lumești, după o fericire iluzorie, atrage după sine pagubă pentru suflet și pentru trup. Este o adevărată nebunie să-ți irosești viața în grijă exagerată de trup, neglijând mântuirea sufletului. Un autor creștin spunea pe bună dreptate: «Este cu totul lipsit de minte acela care se îngrijește de cele ce nu servesc spre mântuirea sa»”.
La finalul slujbei, pentru întreaga osteneală și râvnă apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele paroh Ștefan Ioan Puiu, preot al parohiei Bălăușeri începând cu anul 2009, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la edificarea și înfrumusețarea locașului de închinare au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire.
Biserica „Învierea Domnului” din parohia Bălăușeri a fost edificată începând cu anul 2005, lucrările de zidire și amenajare a locașului de închinare fiind realizate ca urmare a eforturilor deosebite ale bunilor credincioși de aici. În anul 2016, catapeteasma a fost împodobită cu icoane. Apoi, în perioada anilor 2018-2021, biserica a fost îmbrăcată în haina picturii, lucrarea fiind realizată în tehnica fresco de către pictorii Gabriel Gheorghe și Ștefan Andrei.