Vizită pastorală la Casa de tip familial „Sfânta Maria” din Alba Iulia

În data de 27 februarie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a efectuat o vizită pastorală la Casa de tip familial „Sfânta Maria” din municipiul Alba Iulia. Așezământul oferă găzduire și ocrotire pentru 15 copii cu dizabilități multiple și severe. Casa de tip familial „Sfânta Maria” se află sub atenta coordonare a părintelui protopop Teofil Slevaș.

Marți, 27 februarie 2024, în ziua prăznuirii Sfinților Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Casa de tip familial „Sfânta Maria” din municipiul Alba Iulia. Începând cu ora 10.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a efectuat o vizită pastorală la acest centrul social aflat sub atenta coordonare a părintelui Teofil Slevaș, protopop al Alba Iuliei. Arhipăstorul nostru s-a întâlnit cu beneficiarii acestui așezământ, prilej cu care le-a adresat cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești și le-a oferit iconițe.

În cuvântul rostit în prezența beneficiarilor și a personalului Casei de tip familial „Sfânta Maria” din Alba Iulia, Părintele Arhiepiscop Irineu a subliniat importanța activității sociale desfășurate în cadrul acestui așezământ, arătând faptul că, într-o lume a vitregiilor și suferințelor, copiii ocrotiți aici au parte de afecțiune și îngrijire corespunzătoare. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe tineri să fie ascultători, amintind că fiecare este vegheat permanent de un înger păzitor.

Casa de tip familial „Sfânta Maria” din Alba Iulia face parte, începând cu anul 2012, din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Totoi. Aici, un număr de 15 copii cu dizabilități multiple și severe primesc hrană, îngrijire, găzduire personalizată și asistență medicală de specialitate. Scopul acestui centru social este de a contribui la integrarea tinerilor în societate, precum și la dezvoltarea comunicării și a recuperării lor. De asemenea, beneficiarilor le este asigurată supraveghere permanentă, consiliere logopedică, psihologică sau psihiatrică, tinerii fiind integrați în învățământul destinat persoanelor cu dizabilități.

Share